Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

Leanca, la inaugurarea gazoductului Iasi-Ungheni: Vom fi mai siguri ca nimeni nu ne ameninta!

Premierului Republicii Moldova, Iurie Leanca, a declarat, la inaugurarea gazoductului Iasi-Ungheni, ca prin acest proiect tara sa va fi mai sigura ca nimeni nu-i va crea probleme sau o va ameninta, subliniind ca in doi ani se va realiza si interconectarea pentru energie electrica cu Romania.

El a aratat ca proiectul nu ar fi putut fi realizat fara sprijinul desoebit al Comisiei Europene si al Bucurestiului, premierul Republicii Moldova multumindu-i in mod deosebit premierului Ponta.

El a adaugat ca, din pacate, interconectarea cu Romania privind retelele eneregtice este intarziata, in conditíile in care energia este in Romania cu 40% mai ieftina decat cea achizitionata de Republica Moldova, si a promis ca in doi ani sa fie realizata si aceasta interconectare.

Proiectul gazoductului va fi complet peste doi ani, cand vor fi finalizate cele doua statii de crestere a presiunii. Aceste instalatii au un cost total de 120 miliooane euro, iar partea romana a alocat deja cele 72 milioane de euro care ii revin. De asemenea, Republica Moldova trebuie sa realizeze conexiunea de la Ungheni la Chisinau in urmatorii doi ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC