Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

Economia de energie face bine la sanatatea firmei

Ce este mai ieftin: sa construiesti noi capacitati de producere a energiei sau sa economisesti? Se pot obtine aceleasi efecte utile si fara o austeritate energetica! A gestiona eficient consumul de energie inseamna a ajunge la acelasi efect cu un consum mai redus.Incepand cu anul 1970, tarile care aveau o rata inalta de dezvoltare au inceput sa devina tot mai dependente de sursele neregenerabile de energie. Aceasta tendinta a contribuit la o deteriorare rapida a situatiei energetice, care a culminat cu prima criza petroliera. Aceasta a pus in evidenta doua aspecte importante. In primul rand, nivelul eficientei energeti­ce existente la acea data a determinat o dublare a consumului de energie pe cap de locuitor la fiecare 10 ani.  Apoi, criza a impus ca necesar protectia mediului inconjurator prin limitarea consumului de energie, respectiv a noxelor asociate acestui proces. Managementul  energetic este ansamblul de masuri institutional si functional luat pentru a garanta aplicarea politicii energetice si a asigura la nivel microe­conomic (intreprindere, instalatie) aprovizionarea cu energie, stocarea, transformarea, distributie, utilizarea acesteia si tratarea deseurilor rezultate conform unor conditii precise. Obiectivul central al politicii de conservare a energiei este obtinerea aceluiasi efect util cu consumuri reduse de energie.

download

Conservarea energiei nu are nicio legatura cu austeritatea energetica, fara a implementa ceva nou, si nu inseamna vreun sacrificiu impus unor categorii de consumatori prin limitarea sau intreruperea alimentarii cu energier in anumite perioade de timp.Conceptele de baza ale conservarii energiei ce stau la baza activitatii complexe a managementului de ener­giei sunt:

• economisirea energiei – masuri sau rezultate ale actiunilor intreprinse de producatorii si utilizatorii de energie pentru a evita risipa (spre exemplu, limitarea mersului utilajului, evitarea supraincalzirii spatiilor de locuit etc.), uti­lizarea rationala a energiei de catre consumatori, pen­tru realizarea obiectivelor, cu luarea in considerare a restrictiilor sociale, politice, economice, ecologice (re­alizarea unui management adecvat, spre exemplu, incalzirea prin sisteme de producere combinata a energiei electrice si termice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC