Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

Debransare Termoenergetica T.E.B. fost RADET

Cand se poate face debransarea Termoenergetica T.E.B. fost RADET:

 • Debransarea Termoenergetica T.E.B. fost RADET, se poate face pe parcursul perioadei in care nu este furnizat agent termic.

Ce acte imi trebuiesc de la Asociatia De Proprietari:

 • Cel interesat de debransare Termoenergetica, va depunde o cerere la Asociatia de Proprietari sub forma unei adeverinte.

Important de stiut:

 • Este necesar de stiut ca furnizorul de energie termica (Termoenergetica T.E.B. fost RADET), nu poate refuza debransarea individuala a unui consumator. Conform art. 34 lit f din O>G> 73/2002,orice utilizator de energie termica are dreptul sa solicite rezilierea contractului printr-un preaviz de 30 de zile calendaristice. Cu atat mai mult, un utilizator al serviciului de furnizare a energiei termice, are dreptul sa solicite debransarea de la sistemul centralizat de termoficare (Termoenergetica T.E.B. fost RADET) din momentul ce nici macar nu are incheiar un contract cu furnizorul de energie termica.

Care sunt pasii debransarii:

 • Urmatorul pas este Adunarea generala a Asociatiei de Proprietari care nu poate refuza debransarea individuala Termoenergetica T.E.B. fost RADET, ci poate doar hotari cu privire la efectele acestei debransari .
 • Dupa Adunarea generala a Asociatiei de Proprietari, se poate trece le debransarea fizica.

Cine face debransarea Termoenergetica T.E.B. fost RADET:

 • Debransarea poate fi facuta de orice firma specializata in debransari Termoenergetica T.E.B. fost RADET, cu respectarea cerintelor tehnice.
 • Nu este obligatoriu ca debransarea Termoenergetica sa fie efectuata de furnizorul de energie termica deoarece instalatiile comune de incalzire fac parte din proprietatea comuna a proprietarilor de apartamente.

Cine verifica efectuarea debransarii:

 • Verificarea debransarii Termoenergetica T.E.B. fost RADET efectiva. se va face de catre reprezentantii Asociatiei de Proprietari care vor constata efectuarea debransarii.

Proiectul de debransare Termoenergetica T.E.B. fost RADET:

 • Conform legii nu 10/18-01-1995 privind calitatea in constructii, interventiile la constructiile existente, consolidare, transformare, extindere, desfiintare partiala, precum si la lucrari de reparatii, se fac in baza unui proiect avizat de proiectantul initial al cladirii sau a unei expertize tehnice intocmite de un expert tehnic atestat.
 • Utilizatorii de energie termica au obligatia (conf Ordonantei Guvernului Romaniei nr 73/28-08-2002 privind organizarea si functionarea serviciilor publice de alimentare cu energie termicaprodusa centralizat), de a modifica instalatiile de incalzire centralizate decat in baza unei documentatii tehnice care reconsidera ansamblu instalatiilor termice aprobata de catre distribuitor sau furnizorul de energie termica ( T.E.B. fost RADET).

Alte detalii privind debransarea Termoenergetica T.E.B. fost RADET:

 • In eventualitatea montarii unei centrale termice de apartament, este absolut necesara debransarea totala dela furnizorul de energie termica T.E.B. fost RADET.
 • Prin urmare, debransarea T.E.B. fost RADET presupune operatia de renuntare unilaterala de la serviciile furnizorului de energie termica
 • Conform OG> 73/29-08-2002 art 35 lit g, debransarea nu reprezinta o modificare a instalatiei de incalzire centrala ci reprezinta o eliminare totala a furnizorului de energie in sistemul centralizat, aceasta operatiune fiind un rezultat al exprimarii dreptului de a alege in mod liber furnizorul de energie termica.

Echipa noastra specializata in efectuari ale debransarii RADET, va sta la dispozitie cu informatii despre toata procedura acestei debransari si va ajuta in toti pasii necesari ce duc la debransarea efectiva.

Pentru mai multe informatii, programari sau oferte apelati cu incredere la noi.

Tel: 0720.877.877 

Cookies / Confidentialitate / ANPC