Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

Ce tevi se folosesc la instalatiile de gaze

Tevi de otel
Instalatiile de baze, dar si aparatele pentru gaze sunt formate in tevi de otel ce au filet conic pentru imbinari sau tevi fara filet pentru imbinarile sudate. In cazul tevilor filetate compozitia materialului trebuie sa permita ca taierea filetului sa se realizeze fara asperitati si smulgeri, iar pentru tevile de sudat materialul trebuie sa se poata suda electric sau autogen.

Tevi de cupru
Tevile de cupru se folosesc la constructia aparatelor pentru gaze, precum serpentine de incalzire la incalzitoarele de apa, legaturile intre diferitele component ale aparetelor de reglare sau automatizare.
Tevile de cupru se folosesc cu imbinari prin alamire, racorduri olandeze cu etansarea tevii prin largirea pe con, etc. Ele trebuie confenctionate din cupru moale sau semitare, adica o stare ce permite largirea fara efort si fara crapaturi la etansare pe con, dar si la curbarea lor, cand nu exista alta solutie pentru a se face legatura intre doua puncte.

Tevi de plumb
Se foloseau in trecut pentru instalatiile de gaze prin care trecea gaz fabricat din carbuni ce aveau un continut ridicat de sulf si trebuia distribuit la presiuni mici. Astazi se pot folosi doar in cazul in care instalatia este supusa coroziunii de la vaporii de acizi ce ar ataca puternic otelul.

Tuburi de cauciuc
Se folosesc pentru legatura aparatelor mobile consumatoare de gaz, a aparatelor de uz casnic dar si  a celor de de laborator. Aceste furtunuri pot avea sau nu insertii de pansa. Pentru legatura aparatelor consumatoare de uz casnic la o butelie cu gaz lichefiat se utilizeaza un cauciuc fara insertie de panza, cu diametru interior de 6mm, o grosime a peretelor de 3.5mm.  Pentru gaz metan, la aparatele ce au consumuri mari se pot folosi tuburi de cauciuc de presiune GR 10 si cu diameter interioare de pana la 2 inch(50mm).

Tevi din plastic
Se folosesc cu success la instalatiile de apa si la unele din industria chimic atat casnic cat si pentru instalatii din industria chimica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC