Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

ANRE – Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei

Cu siguranta, fie prin ziare, fie la o emisune TV, ati auzit de acronimul ANRE si atunci v-ati pus intrebare de unde vine. Ei bine ANRE, este prescurtarea de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. Aceasta denumire destul de pompoasa este oferita unui institutii publice independente care reglementeaza piata de energie electrica si gaze naturale din Romania.
ANRE-ul reprezinta ochiul critic si foarte vigilent care regulile necesare functionarii pietei de enegrie electica cat si de gaze naturale, asigurandu-se totodata, ca aceste reguli sunt respectate cu strictete.
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei este cea care acorda licenta companiilor de energie electrica sau gaze naturale sa opereze pe piata din Romania. Aceasta autorizatie poate fi usor retrasa daca firmele nu respecta licentei si contractului semnat cu ANRE.
Atunci cand sunteti nemultumit de serviciile prestate de un anumit furnizor de energie electrica sau gaze naturale, puteti sa va adresati ANRE0-ului care dupa ce va analiza situatia are capacitatea sa intervina si sa va apere drepturile.
ANRE-ul aplica legile Uniunii Europene, pe care le adapteaza tarii noastre pentru a reusi sa ne mentina la standardele cerute de UE.  Deviza acestei autoritati fiind aceea ca orice cetatean al Romaniei are dreptul de a beneficia contra-cost de servicii energetice permanente, de calitate si mai ales sigure.
Energia electrica reprezinta una dintre necesitatile vietii moderne de aceea ea trebuie sa fie la standarde inalte, oferind premizele evolutiei tehnice cat si a unei vieti relaxante.

Comments are closed.

Cookies / Confidentialitate / ANPC