Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

În flux continuu

În mod constant se descoperă noi surse de energie. Iar unele dintre ele sunt extrem de inventive:

– Soccket Inc. a creat o minge de fotbal ce are în interior o bobină de inducţie menită să capteze energia în momentul în care mingea este lovită. Graţie acestui sistem, cincisprezece minute de joc furnizează trei ore de lumină LED. E o descoperire care ar putea fi de mare ajutor ţărilor mai puţin dezvoltate, care nu au suficiente resurse energetice.

– Recent a fost prezentată capacitatea impresionantă a Norvegiei de a genera energie de la maree (care sunt reglate de lună). Şi SUA au deschis deja în Maine prima centrală comercială de energie produsă de maree.

– Sony proiectează un dispozitiv care să extragă celuloză din resturile de hârtie pentru a alimenta bateriile.

– O echipă de cercetare a Universităţii Penn State a creat energie folosind „electrodializa inversă” alimentată de ape reziduale, în care electronii sunt generaţi din sare. Gradientul este creat prin forţarea apelor reziduale şi a apei dulci să intre şi să iasă dintr-o membrană.

– În dorinţa de a folosi la maximum resursele naturii, unele sate indiene obţin energie biodiesel din cojile de orez reciclate (învelisul protector al unui bob de orez).

– Citricele îşi generează proprii acizi producători de electroni care pot fi folositi pentru alimentarea LED-urilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC