Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

GDF SUEZ, lider mondial în energie

Fuziunea Gaz de France și Suez marchează apariția unui nou lider pe piața energetică mondială. Noul grup deține poziții solide în domeniul gazelor naturale și electricității și este prezent în 40 de țări din toată lumea. GDF Suez este cel mai mare producător independent de energie din lume. Energiile regenerabile reprezintă 70% din mixul de energie al grupului. De altfel, interesul în acest domeniu este demonstrat și de faptul că GDF Suez deține 35% din acțiunile Suez Environnement, o linie de business care se concentrează pe distribuția apei potabile, colectarea și purificarea apelor menajere și industriale, gestionarea deșeurilor etc.

GDF Suez este listat la bursele din Bruxelles, Luxemburg și Paris. Gérard Mestrallet, președinte și CEO GDF Suez, spune că cele două companii care compun actualul grup sunt complementare. „Gaz de France este una dintre cele mai mari companii de gaze din Europa. Dar gazele nu sunt singurul său domeniu de expertiză. Suez este un jucător-cheie pe piața electricității – dar nu numai. Sinergia gaz-electricitate va fi un avantaj al ambelor firme, după fuziune. Această sinergie se continuă și în privința teritorialității. Gaz de France acoperă Franța, dar 40% din afacerile sale sunt internaționale.

Istoric vorbind, Suez a fost o companie belgiană de electricitate. Și, deși 75% din activitățile sale se desfășoară în afara țării, inima sa este în Belgia. Așadar, fuziunea ne va face foarte europeni, dar și foarte deschiși către lume.” Noul grup are activități de-a lungul întregului lanț energetic, în electricitate și gaze naturale, upstream și downstream. Și este, încă din primul moment al existenței sale, lider în mai multe domenii:

Electricitate

– primul producător independent de energie din lume

– al cincilea producător şi comercializator de electricitate din Europa

– al doilea producător din Franța

Gaze naturale

– cel mai mare cumpărător și producător din Europa

– deținătorul celei mai mari reţele de distribuţie din Europa

– al doilea operator de stocare din Europa

Gaz natural lichefiat (GNL)

– cel mai important importator şi cumpărător din Europa

– al doilea operator de terminale de gaz metan din Europa

– cel mai mare furnizor din bazinul atlantic

Servicii

– cel mai important furnizor de servicii multitehnice de pe continentul European

Nu în ultimul rând, grupul va fi un actor major din punctul de vedere al dezvoltării durabile, furnizând mijloace de producer a electricităţii care vor avea emisii scăzute de dioxid de carbon, şi va pune accentul pe energiile regenerabile.

Printre atuurile GDF Suez se numără faptul că le oferă clienților un mix echilibrat de soluții: energie nucleară, gaz natural sau lichefiat, cărbune, energii regenerabile.

Compania gestionează armonios activități în industria energiei, în servicii care au legătură cu acest domeniu și în acțiuni de protejare a mediului (managementul apei și al deșeurilor). Grupul furnizează servicii, proiectează soluţii noi şi viabile pentru managementul utilităţilor publice din poziţia de partener al autorităţilor publice, al companiilor şi persoanelor fizice.

Managementul GDF Suez are o viziune clară asupra a ceea ce-și propune și se implică activ în construirea unei lumi în care „energia este accesibilă celor mulți, este mai sigură, mai respectuoasă față de om și mediul său și este bine folosită”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC