Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

Ruşii pun România pe harta Southstream

Producătorul rus de gaze Gazprom ana­lizează oportunitatea construirii unui gazoduct care să tranziteze România în cadrul strategiei mai largi de a atrage noi parteneri în dezvoltarea proiectului Southstream. Directorul Transgaz, loan Rusu, şi cel al Romgaz, Francisc Toth, au fost recent într-o vizită de lucru la Moscova,în cadrul căreia s-a discutat inclusiv dezvoltarea actualelor capacităţi de tranzit. „La întâlnire au fost discutate chestiuni legate de stocarea subterană a gazelor na­turale şi referitoare la dezvoltarea actualelor capacităţi de tranzit, dar şi de crearea altora noi”, se arată într-un comunicat al Gazprom.

Detaliile se vor discuta la următoarea vizită a delegaţiei ruseşti în România, care va avea loc în scurt timp. în cadrul întâlnirii din capitala Rusiei s-a mai pus în discuţie şi posibilitatea ca Romgaz să încheie în viitor contracte directe cu Gazprom pentru livrarea de gaze. Gazprom, cel mai mare producător de gaze naturale din lume, care furnizează un sfert din necesarul de gaze naturale din Europa, caută mai mulţi parte­neri, care să se alăture proiectului privind construirea conductei Southstream, derulat cu grupul italian Eni. Aceasta urmează să transporte gaze naturale ruseşti de la Ma­rea Neagră în sud-estul Europei.

Rusia a acceptat deja ca traseul con­ductei să fie prin Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Grecia şi poartă negocieri cu Slovenia şi Austria, pentru a se alătura proiectului. România este parteneră într-un alt proiect de construcţie a unei conducte, Nabucco, susţinut de Uniunea Europeană şi de Statele Unite, care urmează să aducă gaze naturale de la Marea Caspică în sud-estul Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC