Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

Contoare pentru masurarea cantitatilor de gaze

news-20101206-05493057-17833872701Exista doua modalitati de masurare a cantitatilor de gaze ce se livreaza consumatorilor, si anume, fi la capatul bransamentul(in cazul consumatorilor mari de gaze ce primesc gazul intr-o statie de reglare), fi la capetele coloanei de distributie interioara(in cazul consumatorilor din cladirile de apartamente, birouri, etc).
In primul caz, masurarea se face sub presiune medie sau redusa cu debimetre inregistratoare sau totalizatoare, sau cu contoare volumetrice(sau cu pistoane rotative) de presiune redusa. In cel de-al doilea caz inregistrarea se face cu ajutorul contoarelor volumetrice sau cu pistoane rotative, ambele avand presiune joasa. Debitrele si contoarele apartin firmei distribuitoare de gaz. Tot ei au datoria montarii lor, da si a supravegherii si intrenirii lor. De asemenea ei sunt obliganti sa se supuna organelor abilitate in caz de control.

O data cu coloana interioara de distributie se executa si claviaturile, adica ansamblul de fitiguri si piese fasonate. De asemenea se monteaza contorul printr-o  legatura simpla a racordului de intrare si iesire .
La contoarele volumetrice locul de contor consta intr-o placa ce are atasate, cu posibilitatea de a fi rigidizate, fitingurile de record la instalatie si la contor. Locurile de contor trebuie sa fie in incaperi uscate, aerisite si usor accesibile pentru citire. Astfel, ele vor fi montate la o inaltime de circa 1,5m, maxim 2m de pardoseala si la o distanta intre 3 si 10cm de perete(asta va permite ventilarea lor corecta). De asemenea se interzice montarea acestor contoare in camerele de locuit, in bucatarii si orice camera din apartament in general.
In cazul in care montarea contorului nu este posibila in conditiile de mai sus, se va monta pe un zid sau intr-un gang deschis, si va fi protejat de o nisa metalica cu cheie si aerisita.
Contoarele volumetrice mari vor fi sprijinite pe suporti, ca greutatea lor sa nu incarce legaturile cu instalatiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC