Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

Despre instalatiile de colectare si transport a gazelor

Gazele colectate prin intermediul sondelor de petrol sunt gaze bogate, cu un continut de gazolina de peste 50g/Nm3. Asta se intampla deoarece, chiar si dupa procesul de separare, gazele mai contin produse petroliere ce alcatuiesc gazolina.
Aceste gaze bogate ajung in statii de dezbenzinare si dezgazolinizare. Dupa acest proces rezulta gaze sarace. Din acest pnct ele se trimit prin intermediul unor statii de compresoare la stati de intrare in conducta de transport.

Sondele de gaz metan au conductele colectoare legate direct la statia de intrare a gazelor in conducta de transport. La statia de intrare in conducta de transport au loc urmatoarele operatii: in primul rand se masoara cantitatile de gaze primite de la fiecare conducta colectoare, apoi se regleaza presiunea cu care vor intra gazele in conducta de transport. La intrare in conducta de transport se masoara volumul de gaz intrat si mai apoi se odorizeaza gazele.
Conductele ce leaga sondele, dar si conductele colectoare si conductele de transport sunt obligatoriu in subteran. Pe de alta parte separatoarele si statiile ce masoara gazele la sonde se pot instala si in aer liber, insa ele trebuie protejate intr-un mod corespunzator sip use in baraci metalice.
Statiile de intrare in conductele de transport, dar si statiile de masurare la anumite puncte ale conductei de transport se vor instala in cladiri de zid ce respecta normele in vigoare.

In proiecectul de executie a unei lucrari ce presupune montarea unor conducte de transport de gaze se va descrie traseul in detaliu, si vor fi respectate anumite indicatii si restrictii printre care amintim faptul ca in pamant traseul conductelor de gaz nu se va apropia la mai putin de un metro de orice alta retea subterana, daca conducta trebuie sa traverseze aerian ea va trebui sa fie pus ape suporti speciali, iar cand lungimea este de peste 40m, conducta se va izola termic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC