Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

Leanca, la inaugurarea gazoductului Iasi-Ungheni: Vom fi mai siguri ca nimeni nu ne ameninta!

Premierului Republicii Moldova, Iurie Leanca, a declarat, la inaugurarea gazoductului Iasi-Ungheni, ca prin acest proiect tara sa va fi mai sigura ca nimeni nu-i va crea probleme sau o va ameninta, subliniind ca in doi ani se va realiza si interconectarea pentru energie electrica cu Romania.

El a aratat ca proiectul nu ar fi putut fi realizat fara sprijinul desoebit al Comisiei Europene si al Bucurestiului, premierul Republicii Moldova multumindu-i in mod deosebit premierului Ponta.

El a adaugat ca, din pacate, interconectarea cu Romania privind retelele eneregtice este intarziata, in conditíile in care energia este in Romania cu 40% mai ieftina decat cea achizitionata de Republica Moldova, si a promis ca in doi ani sa fie realizata si aceasta interconectare.

Proiectul gazoductului va fi complet peste doi ani, cand vor fi finalizate cele doua statii de crestere a presiunii. Aceste instalatii au un cost total de 120 miliooane euro, iar partea romana a alocat deja cele 72 milioane de euro care ii revin. De asemenea, Republica Moldova trebuie sa realizeze conexiunea de la Ungheni la Chisinau in urmatorii doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC