Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

Slovacia salveaza Ucraina: livrarile de gaze naturale au inceput

Livrarea de gaze naturale in flux invers, din Slovacia catre Ucraina, a inceput marti, in conditiile in care Rusia a oprit livrarea de gaze naturale catre Kiev din cauza conflictului armat care devasteaza estul tarii, a precizat Guvernul de la Bratislava, informeaza AFP.

Gazele naturale europene sunt livrate din Slovacia in sens invers („revers flow”) fata de livrarile Rusiei catre Europa, printr-un gazoduct de rezerva, neutilizat pana in prezent, intre cele doua tari. Premierii slovac Robert Fico si ucrainean Arseni Iateniuk, au asistat la darea in folosinta a acestui gazoduct, care asigura o legatura intre Vojany, in estul Slovaciei, si Ujgorod, in vestul Ucrainei.

Numarul doi german in domeniul energiei – RWE – a reluat deja, in aprilie, livrarile de gaze naturale catre Ucraina, prin Polonia, in baza unui acord semnat in 2012, care prevede aceste fluxuri inverse, vazute cu ochi rai de Moscova.

In contextul intensificarilor tensiunilor cu Rusia, Ucraina a recunoscut recent ca nu dispune de rezerve de gaze naturale suficiente pentru a raspunde nevoii pe timpul iernii si s-a angajat, la sfarsitul lui iunie, sa nu deturneze din gazele naturale livrate UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC