Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

Romania va acoperi integral consumul de gaze pentru Republica Moldova in 2019

Romania va acoperi integral nevoile Republicii Moldova in privinta consumului de gaze naturale in 2019, iar interconectarea retelelor energetice este vitala in relatia cu aceasta tara, a declarat presedintele Traian Basescu, la intalnirea cu diplomatii romani.

„Romania a facut eforturi mari, si diplomatice si financiare, pentru ca apropierea de Republica Moldova sa inceapa sa se produca”, a spus Basescu, aratand ca, din cercetarile sociologice de la incepului mandatului sau, 8% din cetatenii R. Moldova erau favorabili relatiei cu Romania sau unirii cu tara noastra.

Este un progres care vine in primul rand din politica de recunoastere a dreptului la cetatenie al cetatenilor Republicii Moldova si al urmasilor lor, a cetatenilor care si-au pierdut cetatenia fara vointa lor”, a mai afirmat Traian Basescu.

„Este un inceput, interconectarea retelelor energetice este vitala in relatia cu Republica Moldova” a spus Traian Basescu. „Slava Domnului, avem capacitati mult mai mari decat nevoile noastre de consum curente, deci avem de unde furniza energie electrica Republicii Moldova si, daca Dumnezeu ne ajuta, din 2019 vom putea acoperi integral nevoile Republicii Moldova in privinta consumului de gaze naturale. Totul este ca pana in 2019 infrastructura sa permita acest lucru”, a mai declarat Traian Basescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC