Fax Now: (925) 132-4545


Telefon: 0720.877.877


Email: contact@giucristglobal.ro

UE a alocat inca 10 mil. de euro pentru extinderea gazoductului Iasi – Ungheni la Chisinau

Uniunea Europeana (UE) a alocat inca zece milioane de euro pentru extinderea gazoductului Iasi-Ungheni, mai precis pentru lucrari pe segmentul Ungheni-Chisinau, cu scopul asigurarii unei alternative de aprovizionare cu gaze naturale in Bucuresti.

Cu o lungime de 43 de kilometri, conducta, care asigura legatura intre orasul romanesc Iasi (nord-est) si cel moldovean Ungheni (nord-vest), are o capacitate de 1,5 pana la doua miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an. Potrivit autoritatilor romane, conducta va livra initial 50 de milioane de metri cubi de gaze naturale pe an.

Gazoductul se opreste in prezent la Ungheni, un orasel cu aproximativ 35.000 de locuitori, iar un al doilea tronson, cu o lungime de aproximativ 100 de kilometri, urmeaza sa fie construit pana la Chisinau, capitala moldoveana, in urmatorii doi-trei ani.

Programul face parte dintre cele cinci operatiuni UE de sustinere financiara a Republicii Moldova, in valoare totala de peste 216 milioane de euro, in curs de implementare in diverse sectoare ale economiei moldovenesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Cookies / Confidentialitate / ANPC